Share on:   


ПЕКАБЕСКО
Адреса: у. 10 бр.44, с.Кадино Илинден, Скопје
Телефон / Факс: +389 2 2656 565, 2656-608, +389 2 2650 569
E-mail: pekabesko@pekabesko.com.mk; slobodan@pekabesko.com.mk; anatol@pekabesko.com.mk;
Интернет страница: www.pekabesko.com.mk
Дејност: Во 1991 година ПКБ-Скопје станува една од првите целосно приватизирани компании во Македонија. Основната дејност на компанијата е производство на сувомесни производи и дистрибуција на храна и цигари. Во 1998 година започна со производство на сувомеснати производи под брендот Пекабеско. Денес, палетата на сувомеснати производи опфаќа најразлични видови трајни, димени и полутрајни производи.
Големина: Средна